Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی گفت: در خراسان رضوی به‌خصوص در منطقه مشهد به دلیل زلزله‌خیز بودن و نیامدن زلزله بزرگ طی چند سال گذشته، هم‌اکنون منتظر وقوع زلزله بزرگ هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید کیوان حسینی، رئیس مرکز تحقیقات زلزله‌شناسی دانشگاه فردوسی در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: در خراسان رضوی در حال حاضر چندین گسل فعال وجود دارد لذا در طول سال شاهد وقوع زلزله‌های متعددی با قدرت‌های متفاوت هستیم از این رو وقوع زلزله‌های اخیر در استان کاملاً طبیعی بوده و شایعات در خصوص ساختگی بودن این زلزله‌ها را به طور کامل رد می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زلزله‌های اخیر در سفید سنگ فریمان، نیشابور و سرخس در جاهایی رخ داده است که به دلیل وجود گسل‌های فعال در این مناطق پیش از این انتظار وقوع چنین زلزله‌هایی می‌رفت با این وجود زمانی که زلزله سفید سنگ رخ داد این نگرانی وجود داشت که زلزله بزرگ‌تری در راه باشد اما خوشبختانه با وقوع چندین پس لرزه نگرانی ما نیز کاهش یافت.

حسینی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود تا چند مدت دیگر شاهد زلزله‌های بزرگ در استان نباشیم، گفت: این بدان معنی نیست که دیگر زلزله‌ای در خراسان رضوی رخ نمی‌دهد بلکه در خراسان رضوی به‌خصوص در منطقه مشهد به دلیل زلزله خیز بودن آن و نیامدن زلزله بزرگ طی چند سال گذشته هم‌اکنون منتظر وقوع زلزله بزرگ در مشهد هستیم.

در محدوده زمانی وقوع زلزله بزرگ در مشهد هستیم

رئیس مرکز تحقیقات زلزله‌شناسی دانشگاه فردوسی ادامه داد: در حال حاضر در محدوده زمانی وقوع زلزله بزرگ در مشهد هستیم لذا باید آمادگی کافی برای مواجه‌شدن با این زلزله بزرگ را داشته باشیم از طرف دیگر بر اساس مطالعاتمان در مرکز تحقیقات زلزله‌شناسی دانشگاه فردوسی، انتظار وقوع زلزله‌ای بیشتر از 7 ریشتر را در مشهد نداریم اما این بدان معنی نیست که مشهد در خطر نیست.

گسل نیشابور پتانسیل وقوع زلزله بیش از 7 ریشتر را دارد

وی با اشاره به اینکه گسل‌های اطراف مشهد پتانسیل وقوع زلزله‌هایی کمتر از 7 ریشتر را دارند، تصریح کرد: گسل نزدیک نیشابور که فاصله چندانی با مشهد نیز ندارد، پتانسیل وقوع زلزله بیش از 7 ریشتر را دارد لذا در صورت وقوع زلزله بالای 7 ریشتر در گسل نیشابور، علاوه بر این شهر، مشهد نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

 احتمال وقوع فاجعه انسانی در حاشیه شهر، بافت فرسوده و مناطق جنوبی 

رئیس مرکز تحقیقات زلزله‌شناسی دانشگاه فردوسی خاطر نشان شد: بر اساس ساخت‌وسازهای جدید که طبق آیین نامه‌های روز ساخته‌شده‌اند انتظار داریم این ساختمان‌ها با وقوع زلزله‌ای به بزرگی 7 ریشتر نیز تخریب کامل نشوند اما بیشترین نگرانی ما در خصوص بافت فرسوده مشهد، حاشیه شهر و مناطق جنوبی شهر است که در این مناطق اغلب خانه‌ها قدیمی‌ساز و یا بدون رعایت هرگونه ضابطه مهندسی و ساختمان‌سازی هستند.

حسینی بیان کرد: مشهد در بین دو گسل محصورشده است که یکی از آن‌ها گسل کشف رود در منطقه شمال مشهد و گسل سنگ بست- شاندیز در منطقه جنوبی مشهد واقع‌شده‌اند که این گسل‌های می‌توانند گسل‌های فرعی دیگری را بسازند به‌عنوان مثال گسل جنوبی مشهد یکی از شعبه‌های گسل سنگ بست- شاندیز است که باید تحقیقات بیشتری روی این گسل صورت بگیرد.

وجود گسل در جنوب مشهد محرز شده است/ آبادگران و شهرک شهید هاشمی نژاد روی خط گسل

وی با اشاره به اینکه وجود گسل در جنوب مشهد برای ما محرز شده است، گفت: در عین حال پیرامون فعالیت این گسل باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد زیرا این گسل دقیقاً از آبادگران مشهد و شهرک شهید هاشمی نژاد و تعدادی دیگر از شهرک‌های حاشیه شهر عبور می‌کند که متأسفانه تعداد قابل توجهی از همشهریان ما نیز بر روی این گسل سکونت دارند.

رئیس مرکز تحقیقات زلزله‌شناسی دانشگاه فردوسی افزود: از مردم و مسئولان می‌خواهیم که زلزله را کم اهمیت ندانند لذا نباید روی خط گسل هیچ‌گونه ساختمانی ساخته شود همچنین برای حفظ جان خود و دیگر شهروندان حریم گسل‌ها رعایت کنند و در این حریم نباید ساختمان‌های مهم و حساس ساخته شوند.

در صورت وقوع زلزله بزرگ مشهد در حاشیه شهر، با فاجعه و بحران عظیم مواجه می‌شویم

حسینی تأکید کرد: در صورت وقوع زلزله بزرگ مشهد در حاشیه شهر، با فاجعه انسانی و بحران عظیمی مواجه می‌شویم زیرا اغلب ساختمان‌های ساخته‌شده در این بافت هیچ‌گونه استحکامی نصبت به زلزله ندارند و در صورت وقوع زلزله‌ای با بزرگی 7 ریشتر به‌صورت کامل تخریب می‌شوند و این امر جان شهروندان را به شدت در خطر قرار داده است.

ضرورت بالابردن آمادگی مردم برای مواجهه با زلزله

وی در پایان خاطر نشان شد: مهم‌تر از همه ما باید آمادگی‌مان را برای مواجهه با زلزله بالا ببریم زیرا متأسفانه بر اساس تحقیقات، فاجعه‌ای که به دلیل عدم آگاهی مردم برای مواجهه با زلزله رخ می‌دهد شدیدتر از تخریب‌هایی است که صورت می‌گیرد زیرا ترس و ناآگاهی مردم می‌تواند باعث کشتار شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صورت وقوع زلزله وقوع زلزله بزرگ خراسان رضوی حاشیه شهر 7 ریشتر زلزله ها زلزله ای گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۵۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلالی‌ها منتظر کمک مدیر سابق‌شان

آفتاب‌‌نیوز :

به احتمال قریب به یقین برگزاری مسابقه بسیار حساس استقلال مقابل پیکان در ورزشگاه دستگردی که احتمالا بدون تماشاگر نیز خواهد بود، هفته آخر لیگ برتر ایران را تحت‌تاثیر خود قرار خواهد داد.

با این حال مسئولان سازمان لیگ درس نگرفته از اتفاقات فصل گذشته و بازی حساس پرسپولیس-پیکان در همین اوقات، دوباره برگزاری این بازی را در استادیومی برنامه‌ریزی کردند که اگر قرار باشد پذیرای هواداران نباشد قطعا در مسیر‌های اطراف خود ازدحام عظیمی از طرفداران را میزبانی خواهد کرد.

استادیومی که قبلا یک بار تیم پاس در آن قهرمان فوتبال ایران شده و بر روی سکو‌هایی که هواداران این تیم و درجه‌داران نیروی انتظامی در آن حضور داشتند، جام قهرمانی را بالای سر برده است.

این احتمال بسیار قریب وجود دارد که استقلال در روز پایانی لیگ یکی از شانس‌های قهرمانی لیگ باشد و اگر آن‌ها تا آن دیدار از رقابت برای کسب جام دست نشسته باشند و اگر پرسپولیس نیز غفلت نکند و همچنان برای کسب عنوان قهرمانی بجنگد، به آن معناست که فوتبال ایران در روز پایانی باید دو بازی بسیار سنگین را میزبانی کند. یکی در ورزشگاه آزادی و دیگری در کجا؟ ورزشگاه دستگردی؟ از همین حالا می‌شود پیش‌بینی کرد که بعید است چنین اتفاقی رخ بدهد.

اما شهر تهران در حال حاضر ورزشگاه دیگری برای میزبانی از بازی‌های تیم‌های تهرانی ندارد و قطعا گزینه‌هایی مثل انتقال بازی به استان همجوار (کرج یا اراک) یا بازی در یک ورزشگاه استاندارد دیگر مورد بررسی قرار خواهد گرفت که به احتمال زیاد می‌تواند این ورزشگاه، استادیوم شهر قدس باشد که پیکان سابقا همه بازی‌های خانگی خود را در آن برگزار می‌کرد و به نوعی تبدیل به خانه پیکان شده بود، اما آن‌ها به دلایلی از شهر قدس کوچیدند و دوباره بازی‌های خود را به دستگردی منتقل کردند. اما علی الظاهر احمد مددی مدیرعامل باشگاه پیکان مدتی است که با مسئولان شهر قدس در مکاتبه است تا دوباره این ورزشگاه را بدل به خانه‌ای برای میزبانی از رقبا در لیگ برتر کند؛ جایی که پیکان می‌تواند در آن آرام آرام روی جمعیت هواداری خود نیز حساب کند.

پس از همین حالا منتظر این تغییر در برنامه روز پایانی لیگ در یازده خرداد که قرار است همه بازی‌ها به صورت هم‌زمان برگزار شود، باشید. آن هم در شرایطی که پیکانی‌ها بدون تردید فشار زیادی را به خاطر میزبانی استقلال تحمل خواهند کرد و به شدت مورد آماج کامنت‌های هواداری در فضای مجازی قرار خواهد گرفت.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • استقلالی‌ها منتظر کمک مدیر سابق‌شان
  • محمود عباس: در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • در صورت حمله اسرائیل به رفح، بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ رقم می‌خورد
  • (ویدئو) لحظه وقوع زلزله آخرالزمانی ژاپن
  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • تصاویری آخرالزمانی از وقوع زلزله شدید در ژاپن
  • ببینید | تصاویری آخرالزمانی از وقوع زلزله شدید در ژاپن
  • احتمال وقوع بارش‌های جدید در استان یزد
  • فیلم/ وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • ببینید | اولین تصاویر از وقوع زلزله شدید در ژاپن