Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:21:05 GMT

تشکیل کارگروه تعیین پهنه گسل‌های اصلی شهر مشهد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۹۶۲۲۰

تشکیل کارگروه تعیین پهنه گسل‌های اصلی شهر مشهد

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، محمد شکرچی زاده روز دوشنبه در نشست کارگروه مخاطرات زلزله، لغزش لایه‌های زمین، ابنیه، ساختمان و شهرسازی شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خراسان رضوی افزود: تعیین پهنه گسل های اصلی شهر مشهد در اولویت قرار گرفته است.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی باید در یک فاصله زمانی، پهنه و محدوده گسل‌ های شهر مشهد مشخص شود و بر اساس این مطالعات، محدودیت‌ هایی برای ساخت و ساز در این مناطق اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطر نشان کرد: از سال 1385 تاکنون تحقیقات خوبی در حوزه تعیین پهنه گسل‌های اصلی شهر مشهد انجام شده است و امروز این مطالعات در قالب کارگروهی متشکل از کارشناسانی از سازمان‌ های مختلف از جمله راه و شهرسازی، نظام‌ مهندسی ساختمان، سازمان زمین‌ شناسی، شهرداری و سایر نهادهای وابسته به صورت کاملاً جدی ‌تر و علمی ‌تر انجام می گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات راه، مسکن و شهرسازی اظهار امیدواری کرد که این کارگروه حداکثر تا پایان مردادماه سال جاری یک نتیجه اولیه از تحقیقات و مطالعات را برای اجرا ارائه کند تا نتیجه برای اجرا در شهر مشهد به شورای عالی معماری و شهرسازی اعلام شود.
وی اظهار کرد: تجربه نشان داده است در زمان وقوع زلزله عمده تلفات و خسارات در پهنه گسل‌ های اصلی اتفاق می‌ افتد، و وقتی این پهنه‌ ها مشخص شود می‌ توان جلوی ساخت و سازهای این مناطق را گرفت و از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کرد.
شکرچی زاده اظهار کرد: پهنه شمال شرق کشور و استان ‌های خراسان از جمله مناطق پرخطر و لرزه‌ خیز کشور هستند و در طول تاریخ هم زلزله ‌های مهمی در این نقاط اتفاق افتاده، از جمله می‌توان به زلزله سال 1673 میلادی در مشهد اشاره کرد که زلزله بسیار مهیبی بوده و چندین هزار نفر کشته شدند .
وی تاکید کرد: ما نسبت به وضعیت ایمنی ساخت و سازها در شهر مشهد نگران هستیم به طوری که در هفته‌ های اخیر هم در خراسان ، در شهرستان‌ های فریمان و بجنورد که در شمال و جنوب شهر مشهد هست زلزله رخ داده و گسل‌های آن منطقه فعال شده است.
وی ادامه داد: باید نگران بود از اینکه حرکت گسل‌ ها بر روی سایر گسل‌ های اصلی شهر مشهد تأثیرگذار باشد و شهر را دچار مخاطره کند، لذا عقلانیت و مسئولیت‌ های قانونی حکم می‌ کند که در این حوزه اقدامات پیشگیرانه و مطالعات کافی انجام شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص اهمیت دقت و نظارت کافی در ساخت و سازها گفت: در کنار تمامی این اقدامات و مطالعات، دقت و نظارت کافی بر ساخت و سازها باید مدنظر قرار گیرد زیرا اگر تمامی مطالعات و تحقیقات در رابطه با پهنه گسل‌ ها صورت گیرد اما در ساخت ساختمان‌ ها قوانین و مقررات لازمه رعایت نشود و بناهای ما آن استحکام لازم را نداشته باشند، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
شکرچی اظهار کرد: وظیفه مهندسان ساختمان این است که ضوابط اجرایی ساخت ساختمان‌ ها را بر اساس ضوابط و مقرراتی قرار دهند.
وی اضافه کرد: امروز وظیفه مهندسان ساختمان تدوین و توسط وزارت راه و شهرسازی به تمام مهندسان کشور ابلاغ شده تا اجرای این قوانین خطرات و خسارات احتمالی از بروز حوادث طبیعی و زلزله‌ها را کاهش دهد.
شکرچی زاده در خصوص زلزله اخیر بجنورد نیز گفت: در این زمین ‌لرزه با اینکه شدت خیلی زیاد نبود اما شتاب بالای 6 دهم جی ثبت شده که خوشبختانه اوج آن پنج ثانیه بوده و حدود 15 ثانیه طول کشیده است.
وی اضافه کرد: اگر همین مدت پنج ثانیه به حدود 15 ثانیه می‌ رسید، می‌ توانست فاجعه ای با بار آورد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در دولت یازدهم توجه جدی به مبحث تحقیقات در حوزه زلزله و شناخت گسل‌ ها در کلان ‌شهرها شد و به طور قطع اجرای این مباحث منابع مالی نیاز دارد.
در این جلسه با توجه به مصوبه هیات دولت و ابلاغیه معاون اول رئیس‌جمهور در راستای بررسی گسل‌های مستعد و فعال کلان‌شهرهای کشور و تصویب قوانینی در راستای رعایت اصول ایمنی و ساخت و سازهای متناسب با هر منطقه از نقاط شهری در حاشیه گسل‌ها، وضعیت شهرهای استان خراسان شمالی پس از زلزله اخیر شهرستان بجنورد و روستاهای اطراف آن و خساراتی که از این زلزله به این مناطق وارد شده است و روند بازسازی روستاهای زلزله‌زده شهرستان فریمان که از زمین ‌لرزه 16 فروردین ماه آسیب دیده بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین وضعیت نقاط بحرانی و گسل‌های موجود در مناطق شهری و پرجمعیت استان خراسان رضوی مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد‌هایی در راستای تصویب قوانین و مقرراتی در جهت ساخت و سازهای مقاوم و مستحکم در مناطق مستعد زلزله و حوادث طبیعی توسط کارشناسان ارائه شد.
امسال دو زلزله به عمق تقریبا یکسان شهرهای مشهد و بجنورد را لرزاند و خسارات جانی و مالی برجای گذاشت.
7489/6012 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۹۶۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است

جلسه‌ای به منظور هم اندیشی و هم افزایی برای جلوگیری از وقوع تخلفات ساختمانی و ایجاد توسعه شهری مطلوب با حضور معاونین دادستان مرکز چهارمحال و بختیاری، اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار شهرکرد، نظام مهندسی استان و ... برگزار شد.

محمدحسین واحدیان در این جلسه گفت: با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های شهروندان که از لحاظ اصول شهرسازی در هر شهری تاثیرگذار است، بحث رسیدگی به شکایات مرتبط با ساخت و ساز‌های غیرمجاز و پیشگیری از وقوع تخلفات در شهر است که اگر مدیریت و ساماندهی نشود می‌تواند عواقب نامطلوبی برای شهروندان و شهر داشته باشد.

وی افزود: برای اینکه نظامی در شکل گیری شهر ایجاد شود ضوابطی در حوزه طرح تفضیلی شهرسازی تدوین می‌شود و با همکاری کمیسیون ماده ۵ برای کل شهر و بعضاٌ برای پهنه‌هایی از شهر تصمیماتی گرفته شد که درصورت تایید و تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی در تهران اجرایی می‌گردد.

بیشتر بخوانید

برخورد بدون تعارف مدیریت شهری شهرکرد با تخلفات ساختمانی

شهردار شهرکرد اضافه کرد: شهرداری شهرکرد از سال گذشته تاکنون از ارسال لایحه به صورت موردی در کمیسیون ماده ۵ خودداری نموده و سعی بر این است ضوابط برای عموم مردم برقرار باشد.

واحدیان، ضمن نظارت واحد اجراییات در بدو وقوع تخلفات ساختمانی، بر نظارت دقیق و اهتمام ناظرین نظام مهندسی تاکید کرد.

وی ضمن قدردانی از همکاری و حمایت دستگاه قضایی و حضور به موقع در محل تخلف اظهار داشت: دستگاه قضایی با متخلفین ساخت و ساز غیر مجاز برخورد جدی می‌نماید.

واحدیان تاکید کرد: سامانه ۱۳۷ شهرداری آماده دریافت گزارشات مردمی در خصوص هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز و تصرفات غیر قانونی است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان
  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • ۵۷ شهرک مسکونی مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان را اخذ کرده‌اند
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال چهارخطه می شود
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی تشکیل شد
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال چهارخطه می‌شود