Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس مرکز تحقيقات و مطالعات راه، مسکن و شهرسازي از تشکيل کارگروهي ويژه و تخصصي براي تعيين پهنه گسل‌هاي اصلي شهر مشهد خبر داد.

به گزارش خبرگزاري آريا و به نقل از وزارت راه و شهرسازي خراسان رضوي، محمد شکرچي زاده در جلسه کارگروه مخاطرات زلزله، لغزش لايه‌هاي زمين، ابنيه، ساختمان و شهرسازي شوراي هماهنگي مديريت بحران استان خراسان رضوي که در محل سالن کنفرانس اين اداره کل برگزار شد، گفت: جلسه‌اي که امروز برگزار شد درباره کارگروه زلزله استان است و موضوعي که در دستور کار قرار گرفت تعيين پهنه گسل‌هاي اصلي شهر مشهد هست که بر اساس مصوبه شوراي عالي معماري و شهرسازي و از طريق هيات دولت و معاون اول رئيس‌جمهور ابلاغ شده است تا در يک فاصله زماني پهنه و محدوده گسل‌هاي شهر مشهد مشخص شود و بر اساس اين مطالعات، محدوديت‌هايي براي ساخت و ساز در اين مناطق اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه از سال 1385 تاکنون تحقيقات خوبي در حوزه تعيين پهنه گسل‌هاي اصلي شهر مشهد انجام شده، افزود: امروز تصميم بر اين شد که اين مطالعات در قالب کارگروهي متشکل از کارشناساني از سازمان‌هاي مختلف از جمله راه و شهرسازي، نظام‌مهندسي ساختمان، سازمان زمين‌شناسي، شهرداري و ساير نهادهاي وابسته به صورت کاملاً جدي‌تر و علمي‌تر انجام پذيرد.
رئيس مرکز تحقيقات و مطالعات راه، مسکن و شهرسازي اضافه کرد: اميدواريم اين کارگروه حداکثر تا انتهاي مردادماه يک نتيجه اوليه از تحقيقات و مطالعات را براي اجرا به ما ارائه کند تا نتيجه جهت اجرا در شهر مشهد به شوراي عالي معماري و شهرسازي اعلام گردد.
وي با اعلام اينکه تجربه نشان داده در زمان وقوع زلزله عمده تلفات و خسارات در پهنه گسل‌هاي اصلي اتفاق مي‌افتد، بيان کرد: وقتي اين پهنه‌ها مشخص شود مي‌تواند جلوي ساخت و سازهاي اين مناطق را بگيرد و از بروز خسارات احتمالي جلوگيري کند.
شکرچي زاده با اعلام اينکه پهنه شمال شرق کشور و استان‌هاي خراسان از جمله مناطق پرخطر و لرزه‌خيز کشور هستند، افزود: در طول تاريخ هم زلزله‌هاي مهمي در اين نقاط اتفاق افتاده، از جمله مي‌توان به زلزله سال 1673 ميلادي در مشهد اشاره کرد که زلزله بسيار مهيبي بوده و چندين هزار نفر کشته شدند و حتي حرم مطهر امام رضا (ع) نيز تخريب شده بود.
وي با تأکيد بر اينکه ما نسبت به وضعيت ايمني ساخت و سازها در شهر مشهد نگراني‌هايي داريم، يادآور شد: در هفته‌هاي اخير هم در اين منطقه در شهرستان‌هاي فريمان و چند روز گذشته هم در بجنورد که در شمال و جنوب شهر مشهد هست زلزله داشتيم و گسل‌هاي آن منطقه فعال شده، از اين رو بايستي نگران اين مسئله باشيم که اين حرکت گسل‌ها شايد روي حرکت ساير گسل‌هاي اصلي شهر مشهد تأثيرگذار باشد و شهر را دچار مخاطره کند، اميدواريم تا صدها سال اين اتفاق نيفتد ولي عقلانيت و مسئوليت‌هاي قانوني حکم مي‌کند که در اين حوزه اقدامات پيشگيرانه و مطالعات کافي انجام شود.
معاون وزير راه و شهرسازي در خصوص اهميت دقت و نظارت کافي در ساخت و سازها گفت: در کنار تمامي اين اقدامات و مطالعات، دقت و نظارت کافي بر ساخت و سازها بايد مدنظر قرار گيرد چرا که اگر تمامي مطالعات و تحقيقات در رابطه با پهنه گسل‌ها صورت گيرد اما در ساخت ساختمان‌ها قوانين و مقررات لازمه را رعايت نکنيم و بناهاي ما آن استحکام لازم را نداشته باشند، به نتيجه مطلوب نخواهيم رسيد.
وي اعلام کرد: وظيفه مهندسان اين است که ضوابط اجرايي ساخت ساختمان‌ها را بر اساس ضوابط و مقرراتي قرار دهند که امروز کامل و جامع تدوين شده و توسط وزارت راه و شهرسازي به تمام مهندسان کشور ابلاغ گرديده است تا اجراي اين قوانين خطرات و خسارات احتمالي از بروز حوادث طبيعي و زلزله‌ها را کاهش دهد.
شکرچي زاده در ادامه در خصوص زلزله اخير بجنورد توضيح داد: در اين زمين‌لرزه با اينکه شدت خيلي بالا نبود اما شتاب بالاي 0.6 جي ثبت شده که خوشبختانه اوج آن 5 ثانيه بوده و کلاً حدود 15 ثانيه طول کشيده، اگر همين 5 ثانيه به حدود 15 ثانيه مي‌رسيد بيشتر طول مي‌کشيد مي‌توانست حادثه‌اي به مراتب بدتر را پديد آورد.
وي با اعلام اينکه در دولت يازدهم يکي از مهم‌ترين امور توجه جدي به مبحث تحقيقات در حوزه زلزله و شناخت گسل‌ها در کلان‌شهرها است، افزود: قطعاً اجراي اين مباحث منابع مالي مي‌خواهد و ما منکر اين موضوع نيستيم اما بايد يک وفاق عمومي روي اين مسئله باشد و همه به يک نکته متحد در اين حوزه رسيده باشند.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۹۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: در فراخوان جدید جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار خواهند آمد و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، یاسین کیخا با اشاره به ذکر آماری در خصوص جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، اظهار کرد: طبق مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۴۰۰ تاکنون ۳ فراخوان جذب از سوی بنیاد ملی نخبگان اعلام شده است. فراخوان اول و دوم در سال ۱۴۰۱ اعلام شدند که حدود ۷ هزار نفر ثبت نام کردند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: بعد از بررسی پرونده‌ها، ارزیابی و معرفی به کانون‌های ارزیابی در سال ۱۴۰۲ به صورت تدریجی انجام شد و در نهایت پرونده ۱۳۷۰ نفر در مجموع تأیید شد. در حال حاضر بیش از هزار نفر تعیین تکلیف و به دستگاه‌های اجرایی معرفی شدند و برای تعدادی هم کد استخدامی صادر شده است.

کیخا در ادامه خاطرنشان کرد: بهمن ماه سال ۱۴۰۲ فراخوان سوم بنیاد ملی نخبگان با حدود ۳ هزار و ۲۱ کدشغل از ۱۸ دستگاه اجرایی اعلام شد که ۲۵ هزار نفر موفق به ثبت نام و تأیید نهایی پرونده خود شدند.

وی به نسبت جنسیتی متقاضیان جذب در دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: در فراخوان اول و دوم حدود ۶۰ درصداز متقاضیان آقا و حدود ۴۰ درصد خانم بودند، ولی در فراخوان سوم نسبت جنسیتی متقاضیان برعکس شد،به طوری که حدود ۶۰ درصد متقاضیان خانم و ۴۰ درصد آقا هستند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در فراخوان اول و دوم میانگین سنی خانم‌ها ۳۵ سال و آقایان ۳۳ سال بود و بیشترین متقاضیان فارغ‌التحصیلان دکتری تخصصی و از استان تهران بودند.

کیخا ضمن اعلام اینکه در فراخوان اول و دوم وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی در بحث جذب نهایی نخبگان معرفی شده نسبت به سایر دستگاه‌ها موفق‌تر عمل کردند، تصریح کرد: بیشترین ظرفیت جذب و کدشغل‌ها در فراخوان سوم مربوط به وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نیرو وزارت دفاع است. به طور مثال وزارت آموزش و پرورش در فراخوان سوم حدود ۸۰۰ کدشغل اعلام کرده است که نسبت به سایر دستگاه‌ها معنادارتر است.

وی همچنین با اشاره به ذکر آماری در خصوص بیشترین درخواست‌ها نسبت به کدشغل‌های اعلام شده، گفت: به طور مثال سازمان استاندارد ایران فقط ۴ کدشغل اعلام کرده است، ولی مابه ازای هر کدشغل سازمان ۱۳۸ نفر انتخاب اولویت داشتند. بیشترین نسبت انتخاب افراد ما به ازای کدشغل مربوط به سازمان استاندارد ایران و وزارت نفت است.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه در حال برنامه‌یزی هستیم که فراخوان چهارم جذب را بزودی و در مناسب‌ترین زمان اعلام کنیم، گفت: قرار است در این فراخوان علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار بیایند و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
  • طرح سوال از شهردار در دستور کار جلسه علنی روز دوشنبه شورا قرار دارد
  • جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
  • وطن من| سایه خوش
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • تعیین حریم مشهد با طرقبه شاندیز در انتظار ابلاغ وزارت کشور
  • نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود